Earth Speakr: Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 11:00

«Σε ποιον ανήκει το μέλλον; Ανήκει στους πολιτικούς του σήμερα; Ή μήπως πολύ περισσότερο στα παιδιά που σε τριάντα χρόνια θα εργάζονται στον χώρο της πολιτικής; Πώς μπορούμε να φέρουμε κοντά αυτές τις διαφορετικές προοπτικές;» ρωτάει ο Olafur Eliasson.

Δίνοντας φωνή στο μέλλον EARTH SPEAKR

ΝΕΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Εκδήλωση λήξης Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, 11:00-12:30 (Διαδικτυακή εκδήλωση)

Παρακολουθήστε μέσω youtube από το Goethe-Institut Athen...

ή μέσω youtube από την Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα..

την εκδήλωση και ακούστε τη φωνή του μέλλοντος.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος και συνιδρύτρια του World Human Forum, και ο κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσουν τα θέματα που θίγουν οι έφηβοι.

Στις 14 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα το πανευρωπαϊκό πολιτιστικό πρόγραμμα «Earth Speakr».

Η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ιδέας και της ευρωπαϊκής δημοσιότητας είναι ο στόχος του πολιτιστικού προγράμματος της τρέχουσας Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκεται το συμμετοχικό, πανευρωπαϊκό έργο τέχνης Earth Speakr. Βασική συνιστώσα αυτού του κοινωνικοπολιτικού έργου τέχνης είναι να κάνει γνωστά σε εκείνους που
διαμορφώνουν πολιτικά το σήμερα τα μηνύματα της νέας γενιάς για τον κόσμο του αύριο.

Το Earth Speakr είναι ένα διαδραστικό έργο τέχνης του Δανοϊσλανδού καλλιτέχνη Olafur Eliasson. Προσφέρει βήμα σε παιδιά και εφήβους ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μέλλον του πλανήτη μας – και προσκαλεί τους ενήλικες και τους σημερινούς φορείς λήψης αποφάσεων να ακούσουν τι έχουν να πουν τα παιδιά και οι έφηβοι, κι αυτό στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Στις σημερινές συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή, τα θέματα της αειφορίας και του μέλλοντος είναι κρίσιμο να ακουστούν δυνατά και καθαρά οι φωνές της επόμενης γενιάς, γιατί αυτή είναι που θα ζήσει στο μέλλον. Όλοι μπορούν να πάρουν μέρος μέσω της δωρεάν εφαρμογής του Earth Speakr.

Σε διαδραστικά εργαστήρια του Goethe-Institut Athen έφηβοι μεταξύ 13 και 17 ετών ενθαρρύνθηκαν να πάρουν πρωτοβουλίες στην καθημερινότητά τους, να εξερευνήσουν το άμεσο περιβάλλον τους με έναν διαφορετικό τρόπο και να αναπτύξουν «πράσινες» ιδέες για ένα βιώσιμο μέλλον.

Το αποτέλεσμα, τις σκέψεις και τα οράματά τους, τις ανησυχίες και τις ελπίδες τους θα τις παρουσιάσουν στο κοινό –με παιγνιώδη ή αλλόκοτο, σοβαρό ή ποιητικό τρόπο–, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση, που διοργάνωσε το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Η εκδήλωση θα έχει τον χαρακτήρα «στρογγυλής τραπέζης» και θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου 2020 από τις 11:00 έως τις 12:30.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος και συνιδρύτρια του World Human Forum, και ο κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσουν τα θέματα που θίγουν οι έφηβοι.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθήνα 9,84 fm κυρία Ελεονώρα Ορφανίδου.
Η εκδήλωση θα γίνει στα ελληνικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο τέχνης Earth Speakr...

Τις μέχρι τώρα αναρτήσεις για το έργο τέχνης θα τις βρείτε στο stream που ανανεώνεται τακτικά, στη διεύθυνση...

Πληροφορίες για όλο το πολιτιστικό πρόγραμμα της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ θα βρείτε στη διεύθυνση: www.eu2020.de

Όλες τις πληροφορίες για τα σχετικά με την ΕΕ 2020 εγχειρήματα του Goethe-Institut θα τις βρείτε στη διεύθυνση: www.goethe.de/EU2020
#EarthSpeakr
#EU2020DE
#EarthSpeakrInGoetheInstitutes
#ListenToTheFuture #EarthSpeakrInEmbassies
#GoetheForEurope

Το Earth Speakr χρηματοδοτείται από ειδικά κονδύλια του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe- Institut.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Βύρων Θεοδωρόπουλος (38) (1919-2010)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε το 1938. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εισήλθε στο διπλωματικό σώμα το 1946 και το 1955 τοποθετήθηκε πρόξενο [ ... ]