Paula Lakah: Ο πλούσιος καλλιτεχνικός κόσμος της

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της εικαστικού Paula Lakah (’72) δημοσίευσε η ιστοσελίδα The Real Woman στις 30/11/2020. Γλυπτική, κόσμημα και design, εναλλάσσονται στις αναζητήσεις της Paula, ενώ δημιουργίες της έχουν παρουσιαστεί σε γνώστες γκαλερί στην Αυστρία, την Ολλανδία, την Γερμανία και φυσικά την Αθήνα και άλλες πόλεις.

Η ανατολική και δυτική της καταγωγή, μαζί με την εκ γενετής περιέργεια που τη διακατέχει για τα «κρυφά» μηνύματα πίσω από την εικόνα, όπως και η αδιάλειπτη αναζήτηση του τρόπου που είναι φτιαγμένα τα υλικά πράγματα, έγιναν οι καταλύτες που παραμέρισαν την αρχική επιλογή της αρχιτεκτονικής και έσπρωξαν την Paula Lakah στο πολύχρωμο μεθύσι της καλλιτεχνικής έκφρασης. Γλυπτική, κόσμημα και design, εναλλάσσονται σταθερά στις δημιουργικές αναζητήσεις της.

Γεννήθηκε στο Κάϊρο με καταβολές από Συρία και Ελλάδα, στην οποία ήρθε στα δέκα της χρόνια όπου και φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Μονάχου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην αναστήλωση παλαιών κτιρίων. Η φιλοσοφία της, που εστιάζει στο ότι «Τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται», τη συνόδευσε σε μια νέα της διαδρομή: στην δημιουργική αναζήτηση της ουσίας, των υπαινιγμών και των κρυφών μηνυμάτων με όχημα την γλυπτική, το κόσμημα και το design.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας