Dieter Klemm: περιοδικό Εξάντας

Ο Dieter Klemm μας έστειλεστοιχεία για το περιδικό Εξάντας, που εκδίδει στο Βερολίνο με άλλα τρία άτομα, ανάμεσα στα οποία είναι και η κόρη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια:

Το ελληνο-γερμανικό περιοδικό Εξάντας βγαίνει στο Βερολίνο δύο φορές το χρόνο εδώ και 15 χρόνια. Το ίδρυσε ο Κώστας Κουβέλης, αρχιτέκτων, που ήταν κάποτε και μαθητής στη ΓΣΑ αλλά άλλαξε μετά και πήγε στη Λεόντειο. Σπούδασε στο Βερολίνο και πέρασε όλη την επαγγελματική ζωή του εδώ. Δυστυχώς πέθανε πριν από δύο χρόνια. Μετά αποφασίστηκε να συνεχιστεί η έκδοση από μια ομάδα τεσσάρων συντακτών και εξ`ολοκλήρου στις δύο γλώσσες. Τα μέλη της συντακτικής επιτροπής είναι ο Γιώργος Λάιος, η Φανή Μαρία Παπούλια, ο Claus Quassowski και εγώ.

Για τη ενημέρωση στέλνω τα εξώφυλλα δύο τευχών του περιοδικού που εκδίδεται σε έντυπη μορφή. Εννοείται ότι η όλη η δουλειά γίνεται σε εθελοντική βάση. Στο τελευταίο τεύχος είχαμε και ένα άρθρο για τον καθηγητή της ΓΣΑ Günter Dietz που απεβίωσε στις αρχές του χρόνου και υπήρξε δεινός μεταφραστής ελληνικής ποίησης (και καθηγητής μου στα λατινικά). H ιστοσελίδα του exantas.de είναι ακόμα γιαπί αλλά περιέχει και περισσότερες πληροφορίες.

exantas 29

exantas 30

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας