Το Ίδρυμα Heinrich Böll ευχαριστεί την Όλγα Δρόσου

Μαζί με τις ευχές του ΙδρύματοςHeinrich Böll λάβαμε και μία ανακοίνωση για την συνταξιοδότηση της Όλγας Δρόσου, που επιστρέφει στο Βερολίνο και μία πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για νέο Συντονιστή/στρια που θα επιλεγεί έως τις 8 Ιανουαρίου.

Με συγκίνηση, ευγνωμοσύνη, αγάπη και… με όλα τα μέτρα προφύλαξης αποχαιρετήσαμε στο φινάλε του Οκτώβρη την Όλγα Δρόσου, η οποία μετά από 8,5 χρόνια στη διεύθυνση του γραφείου μας στη Θεσσαλονίκη και περισσότερα από 30 συνολικά στο Ίδρυμά μας συνταξιοδοτείται και επιστρέφει στο Βερολίνο για ένα νέο κεφάλαιο που είμαστε σίγουροι πως θα είναι γεμάτο δημιουργία και πάθος, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Όλγα.

Τα δεκάδες μηνύματα που έλαβε η Όλγα τις τελευταίες ημέρες της θητείας της από συνεργάτες και φίλους είναι η καλύτερη απόδειξη για την παρακαταθήκη που αφήνει, όπως φυσικά και η εξαιρετική ομάδα που φρόντισε να δημιουργήσει. Στη διεύθυνση τη διαδέχεται ο Μιχάλης Γουδής, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο στήσιμο του γραφείου μας το 2012.

Παράλληλα, το 2021 μας βρίσκει με ένα νέο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα εστιάσει με μία περιφερειακή ματιά στο προσφυγικό ζήτημα και στη μετανάστευση, επιχειρώντας τη διασύνδεση φορέων, οργανώσεων και ειδικών από όλη την περιοχή (Τουρκία, Ελλάδα, Βαλκάνια) και την εμβάθυνση της κατανόησης και της συνεργασίας σε πτυχές που γίνονται αντιληπτές με αποσπασματικό τρόπο τα τελευταία χρόνια. Καλωσορίσαμε ήδη από τις αρχές Δεκέμβρη με χαρά τη νέα μας συνάδελφο, Neda Noraie-Kia, η οποία θα αναλάβει αυτή την πρόκληση. Σε ένα από τα επόμενα δελτία μας, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα τόσο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα όσο και για τη Neda.

Οι αλλαγές δε σταματούν εδώ κι έτσι θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας πως αναζητούμε το νέο Συντονιστή/τη νέα Συντονίστρια Προγραμμάτων με έμφαση στην Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεγεί θα αναλάβει το συντονισμό της δουλειάς του γραφείου μας σε αυτά τα πεδία. Μάθετε περισσότερα παρακάτω και περιμένουμε τις αιτήσεις σας ως τις 8 Ιανουαρίου.

Πέρα από τα εσωτερικά μας, φυσικά, οι δραστηριότητές μας συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό και με την αναγκαία προσαρμογή στην τηλεργασία. Σας προσκαλούμε να πλοηγηθείτε στα περιεχόμενα του δελτίου μας και να διαβάσετε, μεταξύ άλλων, για την Ελληνική Πράσινη Συμφωνία, τι σημαίνει η επερχόμενη προεδρία Biden για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μία πρώτη αξιολόγηση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, να κατεβάσετε τον οδηγό υλοποίησης εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών δράσεων για την Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση Ενηλίκων καθώς και να δείτε την πρόσφατη εκδήλωσή μας για την Έμφυλη Ανισότητα και την Εργασία στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Ευχές από όλη την ομάδα μας για καλές γιορτές με υγεία και μία όμορφη εκκίνηση σε ένα ευτυχές και παραγωγικό 2021.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας