Διεθνής αναγνώριση για την Ντόρα Μπακογιάννη

Ως μία εκ των αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη την Δευτέρα 25.1.2021 η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του capital.gr:

"Σήμερα είχα τη διαδικτυακή, δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών, χαρά και πρωτίστως την τιμή να εκλεγώ μία εκ των αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης" σημειώνει χαρακτηριστικά με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρεται στις σημαντικές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το Συμβούλιο της Ευρώπης. "Ο λαϊκισμός, ο αναθεωρητισμός και καταπάτηση ουσιωδών δημοκρατικών ελευθεριών ανθούν και πάλι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε" επισημαίνει ειδικότερα και προτάσσει πως η ανάγκη να θωρακίσουμε τις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως με τη στήριξη και τη συνεργασία όλων των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας, "συνεχίζουμε το σημαντικό έργο, προασπίζοντας τις αρχές της δημοκρατίας και του διαλόγου που για χρόνια τώρα αποτελούν τα εχέγγυα της ειρήνης και της ευημερίας στην Ευρώπη".
Τέλος, ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους της στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν.
Την Ντόρα Μπακογιάννη συνεχάρη, με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Χρήστος Παρασκευόπουλος (71)

Ο Χρήστος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε στις 18/10/1953 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1971. Σπούδασε στην Φυσικομαθηματική Σχολή Αθηνών και μετά παρακολούθησε μαθήματα  [ ... ]