Οι ψηφιακές συλλογές του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη έχει στην κατοχή του ένα τεράστιο πλούτο αρχείων. Πρόσφατα, ξεκίνησε την ψηφιοποίηση των αρχείων που διαθέτει στις συλλογές του καθώς και των σπάνιων εκδόσεων από τη βιβλιοθήκη του, με σκοπό σύντομα να δημιουργήσει ένα σημαντικό ψηφιακό απόθεμα που θα εξυπηρετήσει καταρχάς τις ανάγκες των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών. Σημειώνεται ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλούσιου και συνάμα πολύπλευρου ψηφιακού αυτού αποθέματος διαθέτει πλέον το Ίδρυμα στον εθνικό συσσωρευτή πολιτιστικού περιεχομένου SearchCulture.gr, που αναπτύσσει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Σκοπός του Ιδρύματος είναι να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τα αρχεία αυτά και να φέρει τους ερευνητές, μελετητές αλλά και απλούς χρήστες πιο κοντά στα τεκμήρια. Όλα τα αρχεία είναι ελεύθερης πρόσβασης. Προς το παρόν διατίθενται τρία αρχεία: το αρχείο της Ελένης Αντωνιάδη-Μπιμπίκου με 30,000 τεκμήρια, το αρχείο του Στέλιου Μαγιόπουλου και το αρχείο της εν Κωνσταντινουπόλει Αδελφότητας "Αγαπάτε Αλλήλους". Περισσότερα:

Αρχεία Ιδρύματος Λασκαρίδη...Αρχεία Ιδρύματος Λασκαρίδη...

και Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης...

Γιάννης Οικονόμου (67)

Ο Ιωάννης Οικονόμου γεννήθηκε το 1950 και απεφοίτησε από την Σχολή το 1967. Σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ως σ [ ... ]