“Ο νέος ‘Αναγεννησιακός Άνθρωπος’ και ο Παρα-επιστημονικός Λαϊκισμός”

Στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις 17/2 στο διαδικτυακό περιοδικό European Business Review, ο σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας Γιώργος Σταμάτης (’69) εκθέτει τις απόψεις του για το θέμα: “Ο νέος ‘Αναγεννησιακός Άνθρωπος’ και ο Παρα-επιστημονικός Λαϊκισμός”.

Ο συγγραφέας ξεκινά από το ότι πρόσφατα επισκέφθηκε την Ελλάδα ο Ισραηλινός καθηγητής της Ιστορίας Γιουβάλ Νόα Χαράρι , ιδιαίτερα γνωστός για τα best sellers βιβλία του, που αφορούν την εξέλιξη του ανθρώπου από το μακρινό παρελθόν, μέχρι και το εγγύς μέλλον.

Στις ομιλίες του περιέγραψε το «γενναίο νέο κόσμο» που εξελίσσεται ήδη και μάλιστα σε ξέφρενους ρυθμούς. Έναν νέο κόσμο, με όχημα τις ψηφιακές τεχνολογίες, την τεχνητή νοημοσύνη και τη βιοτεχνολογία. Έναν νέο κόσμο που λες και βαδίζει όμως σε τεντωμένο σκοινί, ανάμεσα σε έναν δρόμο προόδου, στηριγμένο σε φιλελεύθερες αξίες και σε έναν εφιάλτη ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Willi Wülbeck (72*)

Γεννημένος στις 18 Δεκεμβρίου του 1954 στο Oberhausen της Βεστφαλίας «πέρασε» μεταξύ 1970 και 1971από την Γερμανική Σχολή στην Αθήνα όταν οι γονείς του ήρθαν στην Αθήνα στις αρ [ ... ]