Δύο άρθρα του Αργύρη Στριγγάρη για τη βοήθεια στους ευάλωτους του εγκλεισμού

Δύο άρθρα του Αργύρη Στριγγάρη (’92) δημοσιεύτηκαν αυτές τις ημέρες, ένα στην Athens Voice και ένα στην Καθημερινή. Και τα δύο σχετίζονται με τις επιπτώσεις του εγκλεισμού στην ψυχική μας υγεία.

Η πανδημία έφερε την υγεία όλων μας στο προσκήνιο. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι κυβερνήσεις, οι μεγάλες εταιρείες, εμείς όλοι μας στραφήκαμε στο πώς θα προστατέψουμε την υγεία μας. Ποτέ άλλοτε δεν είδαμε τόσες πολλές πληροφορίες σχετικά με την υγεία μας στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Αυτή η εντυπωσιακή έμφαση στην υγεία ισχύει ιδιαίτερα για την ψυχική μας υγεία, η οποία ήταν γενικώς παραμελημένη από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, ειδικά στη χώρα μας. Και όντως για πρώτη φορά είδαμε –και στη χώρα μας– μια τόσο μεγάλη κινητοποίηση για την ενημέρωση στην ψυχική υγεία μας. Έννοιες όπως η παιδική ψυχική υγεία, η κατάθλιψη, το άγχος εισήλθαν στη δημόσια σφαίρα.

Περισσότερα στην Athens Voice της 3.3.2021...

Ακόμη, στην Καθημερινή της Κυριακής 21/2, μας δίνει ένα διαφωτιστικό κείμενο σχετικά με το αύριο που μας περιμένει και τις δυνατότητες αντίδρασης. 

 argyris striggaris egkleismos tanea 2021


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Άννα Φιλίνη

Η Άννα Φιλίνη, απόφοιτος 1963, είναι αρχιτέκτων και ζωγράφος και έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και στη συνέχεια έζησε [ ... ]