Ο Βάλτερ Πούχνερ στην εκπομπή “Στα Άκρα“

Στην εκπομπή “Στα Άκρα“ που προβλήθηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου στην ΕΡΤ2, φιλοξενούμενος ήταν ο Βάλτερ Πούχνερ, Επίτιμος Καθηγητής Θεατρολογίας του ΕΚΠΑ, ο οποίος μαζί με τη Βίκυ Φλέσσα έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση του βιβλίου του “ Το 1821 και το θέατρο - Από τη μυθοποίηση στην απομυθοποίηση “ (εκδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο 2020 από τις εκδόσεις Όταν).
Το βιβλίο δίνει μια συνολική εικόνα της τύχης του ηρωικού έπους και των πρωταγωνιστών του στο ευρωπαϊκό και ελληνικό θέατρο, έως τις αρχές του 21ου αιώνα. Βασίζεται σε πολυετείς έρευνες σε ευρωπαϊκές και ελληνικές βιβλιοθήκες και αρχεία, καθώς και σε αρκετές προεργασίες.
Ο Αυστριακός Καθηγητής έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα από το 1975 και την αγάπησε σαν πατρίδα του. Όλα αυτά τα χρόνια είναι αφιερωμένος στο θέατρο και την εκπαίδευση ενώ ομιλεί και την ελληνική γλώσσα σαν μητρική του. Επισημαίνεται ότι το 1990, ίδρυσαν μαζί με τον αείμνηστο Σπύρο Ευαγγελάτο, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
Δείτε την εκπομπή στο ertflix...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κώστας Δόμβρος (79) (1962-2007)

Ο Κώστας Δόμβρος γεννήθηκε στο Μόναχο στις 14.2.1962 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1979. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Αννοβέρου, όπου και πήρε πτυχίο ναυπηγού – μηχανολό [ ... ]