Ο Δημήτριος Λούνδρας στους Ολυμπιακούς του 1896

Ο Δημήτριος Λόυνδρας (6 Σεπτεμβρίου 1885 - 15 Φεβρουαρίου 1970), όχι βέβαια ο απόφοιτός μας του 1964, αλλά ο παππούς του, σε ηλικία 11 (!) ετών πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 και ανακηρύχθηκε 3ος Ολυμπιονίκης.

Υπήρξε υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού με συμμετοχή στο κίνημα του 1935. Είχε τη νεότερη συμμετοχή αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα, καθώς σε ηλικία 11 ετών ήταν μέλος της ομάδας του δίζυγου μαζί με τους Ι. Χρυσάφη, Ι. Μητρόπουλο και Φ. Καρβελά, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Σκοπευτικής ομοσπονδίας ενώ το 1964 τιμήθηκε από την Γενική Γραμματεία αθλητισμού για την προσφορά του στον αθλητισμό με το παράσημο του Ανωτέρου ταξιάρχου του τάγματος Γεωργίου του Α'.

Το 1936 διορίστηκε νομάρχης Λέσβου, παραιτήθηκε όμως λίγους μήνες αργότερα.

Απεβίωσε το 1970 και κηδεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1970. Γιος του ήταν ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, Κώστας Λούνδρας, σύζυγος της Ελένης Βλάχου.

Κωνσταντίνα Σιγαλού (98)

Η Κωνσταντίνα Σιγαλού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 08.11.80 και αποφοίτησε από τη ΓΣΑ το 1998. Σπούδασε στο τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Π [ ... ]