Ιδρυτική συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας

Σήμερα (19.3.2021) πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας (ΕΓΙΝ) υπό την προεδρία της Ομοσπονδιακής Υφυπουργού Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεότητας κ. Juliane Seifert και του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης δόκτορα Γεώργιου Βούτσινου σε ψηφιακό πλαίσιο.

Με τη σημερινή συνεδρίαση εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις, ώστε το ΕΓΙΝ να ξεκινήσει τις εργασίες του την 1η Απριλίου και να δώσει έτσι σε δεκάδες νέους ανθρώπους από την Ελλάδα και τη Γερμανία τη δυνατότητα εντατικών ανταλλαγών, πραγματοποίησης κοινών δράσεων και ανταλλαγής εμπειριών.

Το ΕΓΙΝ είναι απόρροια της κοινής δήλωσης πρόθεσης των δύο κυβερνήσεων από το έτος το 2014. Στοχεύει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των νέων από την Ελλάδα και τη Γερμανία, στην εμβάθυνση της αλληλοκατανόησης, π.χ. μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής, μαθητικών συναντήσεων ή κοινών συνεδρίων.

Το γερμανικό γραφείο του ΕΓΙΝ βρίσκεται στη Λειψία και εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2020 από την Ομοσπονδιακή Υπουργό Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεότητας κ. Franziska Giffey, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωσταντίνο Ζέρβα καθώς και τον Γενικό Γραμματέα δόκτορα Γεώργιο Βούτσινο. Η έναρξη λειτουργίας του γραφείου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Το ΕΓΙΝ θα διευθύνεται από τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεράσιμο Μπέκα από γερμανικής πλευράς και τη Γενική Γραμματέα κ. Μαρία Ν. Σαρηγιαννίδου από ελληνικής πλευράς. Και στα δύο γραφεία θα εργάζονται δίγλωσσες ομάδες.

Εκτός από τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου στη σημερινή συνεδρίαση έλαβαν μέρος οι δύο Γενικοί Γραμματείς και από επτά μέλη του συμβουλίου από την Καραολή & Δημητρίου 3, 106 75 Αθήνα Τηλ: 210 7285 225 Email:

Επισκεφθείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

https://www.facebook.com/GermanyinGreece

https://twitter.com/GermanyinGreece

https://instagram.com/GermanyinGreece

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας