Ο Πέτρος Πετρακόπουλος για τη Νέα Διεθνή Μουσική Ακαδημία στις Σπέτσες

Στην εκπομπή “Φλερτ“ της δημοσιογράφου Νάντιας Κοντογιώργη στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, φιλοξενήθηκε  ο Πέτρος Πετρακόπουλος (’72) παρουσιάζοντας, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιδρύματος της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, τη Νέα Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία της. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πρότυπης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, όπου νέοι μουσικοί από όλον τον κόσμο συμμετέχουν σε Master Classes με καταξιωμένους διεθνώς σολίστες/καθηγητές, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει. Προθεσμία για αιτήσεις συμμετοχής (στο www.maakss.com/admissions) είναι  η 20η Ιουνίου, ωστόσο οι περισσότερες θέσεις συμμετεχόντων έχουν ήδη καλυφθεί  από μουσικούς/μαθητές που προέρχονται από πολλές χώρες. Δείτε την παρουσίαση στο https://www.ertflix.gr/psychagogia/26ma-2021-flert/  (από 1.19 έως 1.27).
Σημειώνεται ότι θα γίνει τετραήμερη αναδρομική έκθεση – αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη, ο οποίος υπήρξε (όπως και οι δυο αδελφοί του) μαθητής της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής, δεδομένου ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη και γίνονται παγκοσμίως διάφορες εκδηλώσεις. Η έκθεση γίνεται με τη συνεργασία της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη. 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Ξένια Κουναλάκη (88)

Η Ξένια Κουναλάκη γεννήθηκε το 1971 στο Αμβούργο της τότε Δυτικής Γερμανίας. Αποφοίτησε από τη Γερμανικη Σχολή το 1988 και σπούδασε Επικοινωνια και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμι [ ... ]