Εικαστική έκθεση: Iera Polis/I-eromeni

Η απόφοιτός μας Εριφύλη Βενέρη δίνει την ιδέα και συμμετέχει μεταλύ άλλων καλλιτεχνών στην εικαστική έκθεση "Iera Polis/I-eromeni" που θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι: 

Iera Polis I/eromeni

Εγκαίνια: Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 @ 20.00  

Διάρκεια: 28 & 29 Αυγούστου 2021, 11.00 π.μ. - 22.00 μ.μ.  

Μουσείο Άλατος, Παραλία Τουρλίδας, Μεσολόγγι    

Ιδέα-επιμέλεια: Νάιρα Στεργίου - Εριφύλη Βενέρη aka COMOTIRIO 

To Messolonghi by Locals, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ των Ντόπιων που πραγματοποιείται στο Μεσολόγγι στις 27-28-29 και 30 Αυγούστου, συμπράττει με τις εικαστικούς/ ερευνήτριες Νάιρα Στεργίου και Εριφύλη Βενέρη aka COMOTIRIO και παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο Iera Polis I/eromeni στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Άλατος στο Μεσολόγγι.  

Σύγχρονοι εικαστικοί εμπνέονται από τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιοτυπίες της μοναδικής ελληνικής Ιεράς Πόλης. Ορμώμενοι από τον τόπο και το τοπίο, οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά και αποδίδουν συνδέσεις μεταξύ του φυσικού, του κτιστού και του υπερβατικού. Η σύλληψη και η παραγωγή των έργων προκύπτει μέσα από την ανάπτυξη μιας οργανικής „ερωτικής“ σχέσης με τα σύνθετα συμφραζόμενα της οικουμενικής αναγνώρισης της Ιερότητας του Μεσολογγίου ως  (Δ. Σολωμός, Oι Eλεύθεροι Πολιορκημένοι. Σχεδίασμα A΄).  

H ακύμαντη Λιμνοθάλασσα και η Μαύρη Αλυκή της Τουρλίδας συνθέτουν γύρω από το Μουσείο Άλατος ένα μαγικό, παραμυθικό σχεδόν, σκηνικό, στο οποίο ο επισκέπτης καλείται να περιηγηθεί, να το προσλάβει αισθητηριακά και να συνδιαλλαγεί με εννέα επιτόπια εικαστικά επεισόδια.    

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: 

Σπύρος Αγγελόπουλος | Εριφύλη Βενέρη | Λυδία Βενιέρη | Παναγιώτης  Δαραμάρας | Μαρία Παπαδημητρίου | Νάιρα Στεργίου | Πάνος Χαραλάμπους | Θάλεια Χιώτη | Κώστας Χριστόπουλος    

Διοργάνωση:  

Messolonghi by Locals  

COMOTIRIO 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Νίκος Βαφειάδης (74)

Ο Νίκος Βαφειάδης γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Ξεκίνησε επαγγελματικά τη δημοσιογραφία το 1982 στα «ΝΕΑ» στον τομέα του ελεύθερου ρεπορτάζ. Εστιάζοντας πάντα σε καυτ [ ... ]