Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2021

Κυκλοφόρησε το τεύχος του Δεεμβρίου 2021 της Οικονομικής Επιθεώρησης με μία συνέντευξη τυ Γκίκα Χαρδούβελη με τίτλο "Επιστροφή σε τροχιά σύγκλισης"

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, παρά τα ανησυχητικά σύννεφα που μαζεύονται στον ορίζοντα, εμφανίζεται ο καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης. Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο τεύχος Δεκεμβρίου της Οικονομικής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, εκτιμά ότι οι εισροή πόρων από τα κοινοτικά ταμεία μπορεί να οδηγήσει σε μια δεκαετία ταχύρρυθμης ανάπτυξης και σύγκλισης με τις άλλες οικονομίες της Ευρωζώνης. Θεωρεί, όμως, αναγκαία προϋπόθεση τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συγκέντρωση κεφαλαίου στην οικονομία προκειμένου να αυξηθεί το μέγεθος των επιχειρήσεων. Χαρακτηρίζει εθνική ήττα την αποχώρηση των ελληνικών τραπεζών από τις υπόλοιπες βαλκανικές αγορές και μιλάει για τα επόμενα βήματα της Εθνικής στο εξωτερικό.

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Σωσώ Χουτοπούλου - Κονταράτου (42) (1923-1984)

Η Χρυσή Χουτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου 1923 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1942. Παρακολούθησε μαθήματα στην ΑΣΚΤ (1943-44) και σπούδασε γλυπτική και σ [ ... ]