Η Βίκυ Απέργη για τον χρυσό παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

Η απόφοιτός μας Βίκυ Απέργη (’82), φιλόλογος και καθηγήτρια Γερμανικών, ανέβασε στο fb μια συγκινητική ανάρτηση σχετικά με τον μαθητή της, Νάσο Γκαβέλα:

«Περηφανη και ευγνώμων για τον Νάσο, μαθητής μου τρία χρόνια στο Γυμνάσιο, Γερμανικά και Ιστορία.»
Ακολουθεί το link: https://www.protagon.gr/epikairotita/nasos-gkavelas-mathimata-zwis-apo-enan-xryso-paraolybioniki-44342342209 (Μαθήματα ζωής από έναν «χρυσό» Παραολυμπιονίκη)

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος Νάσος, που σπουδάζει Ψυχολογία, ονειρευόταν από μικρός να γίνει ένας επιτυχημένος αθλητής. Ποδοσφαιριστής, όχι σπρίντερ. Αλλά μια κληρονομική νόσος -του Stargardt- που οφείλεται σε γονιδιακή μετάλλαξη και εμφανίζεται, συνήθως, σε μικρές ηλικίες, του άλλαξε τα σχέδια. Και τη ζωή. Ωστόσο κατάφερε να νικήσει τη μοίρα: στο Τόκιο στέφθηκε «χρυσός» Παραολυμπιονίκης, βελτιώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ. Μαζί με τον συνοδό – οδηγό του, Σωτήρη Γκαραγκάνη, έτρεξε τα 100 μέτρα (κατηγορίας Τ11) σε 10″,82, βελτιώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Ναταλία Μελά (41) (1923-2019)

Η Νάτα Μελά γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1923 στην Κηφισιά Αττικής και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1941. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον με ιστορικές ρίζε [ ... ]