Η Βίκυ Απέργη για τον χρυσό παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

Η απόφοιτός μας Βίκυ Απέργη (’82), φιλόλογος και καθηγήτρια Γερμανικών, ανέβασε στο fb μια συγκινητική ανάρτηση σχετικά με τον μαθητή της, Νάσο Γκαβέλα:

«Περηφανη και ευγνώμων για τον Νάσο, μαθητής μου τρία χρόνια στο Γυμνάσιο, Γερμανικά και Ιστορία.»
Ακολουθεί το link: https://www.protagon.gr/epikairotita/nasos-gkavelas-mathimata-zwis-apo-enan-xryso-paraolybioniki-44342342209 (Μαθήματα ζωής από έναν «χρυσό» Παραολυμπιονίκη)

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος Νάσος, που σπουδάζει Ψυχολογία, ονειρευόταν από μικρός να γίνει ένας επιτυχημένος αθλητής. Ποδοσφαιριστής, όχι σπρίντερ. Αλλά μια κληρονομική νόσος -του Stargardt- που οφείλεται σε γονιδιακή μετάλλαξη και εμφανίζεται, συνήθως, σε μικρές ηλικίες, του άλλαξε τα σχέδια. Και τη ζωή. Ωστόσο κατάφερε να νικήσει τη μοίρα: στο Τόκιο στέφθηκε «χρυσός» Παραολυμπιονίκης, βελτιώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ. Μαζί με τον συνοδό – οδηγό του, Σωτήρη Γκαραγκάνη, έτρεξε τα 100 μέτρα (κατηγορίας Τ11) σε 10″,82, βελτιώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Χρίστος Βερελής (68)

Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1950 και αποφοίτησε το 1968 από τη Γερμανική Σχολή. Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε διδακτορικό στ [ ... ]