Ο Δημήτρης Γιάκας στην όπερα «Μάρκος Μπότσαρης»

Ο γνωστός πιανίστας Δημήτρης Γιάκας (’75) έχει αναλάβει τη μουσική προετοιμασία και τη νέα επιμέλεια της μετάφρασης στην παράσταση της όπερας “Μάρκος Μπότσαρης“ του Παύλου Καρρέρ.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 20:00, στο θέατρο Ολύμπια ανεβαίνει το “εθνικό μελόδραμα” Μάρκος Μπότσαρης του Παύλου Καρρέρ σε συναυλιακή μορφή, στα ελληνικά. Μια ελληνική “εθνική όπερα” σε τέσσερις πράξεις, η οποία αποτελεί έναν ύμνο στην ανδρεία και την αριστεία του σπουδαίου στρατηγού της Επανάστασης. Το έργο έκανε παγκόσμια πρώτη στην Πάτρα το 1861, πάνω στο σταυροδρόμι της ευρωπαϊκής μεταρομαντικής όπερας και των νέων τάσεων της εθνικής μουσικής. Ο μαέστρος Βύρων Φιδετζής θα διευθύνει μια διανομή καταξιωμένων Ελλήνων σολίστ, τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην εμβληματική όπερα του Επτανήσιου συνθέτη.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣΑκαδημίας 59, Αθήνα 106 79τηλ. 210 3642540

Πληροφορίες και εισιτήρια...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

 Ο Γιοχάνες Παπαλέκας ήταν στην 6η Γυμνασίου το 1941 και με φοίτησε στην 7η (του γερμανικού τμήματος) λόγω Abitur to 1942 Papalekas machte 1942 sein Abitur an der deutschen Schule im besetzten Athen und studierte d [ ... ]