Νέα δωρεά Π. Λασκαρίδη στο ΠΝ: «Ο Πολεμικός μας στόλος είναι το καμάρι μας»

Παρουσία της ΑΕ ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου Γεωργίου Μπλιούμη και καθώς και πλήθος παρευρισκόμενων από την πολιτική ηγεσία και τη ναυτιλιακή κοινότητα του τόπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στον στόλο του ΠΝ του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΑΙΑΣ», δωρεά της οικογένειας Π. Λασκαρίδη.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά πλοίο που δωρίζει η οικογένεια του σημαντικού Ναυτέλληνα στο Πολεμικό Ναυτικό μετά τα ΠΓΥ ΆΤΛΑΣ I και ΗΡΑΚΛΗΣ και αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις επιχειρησιακές ικανότητες του ΠΝ. Αφορά ένα ιδιαίτερο σκάφος, ισχυρότερο, με ευρυφασματικές δυνατότητες υποστήριξης των μονάδων κρούσεως του Στόλου, επιχειρησιακού σχεδιασμού και υλοποίησης αποστολών πολλαπλού τύπου. Έχει μήκος περίπου 85 μέτρα και το εκτόπισμά του φτάνει τους 4.426 τόνους. Έχει μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα των 1000 τετραγωνικών μέτρων. Ανάδοχος του νέου πλοίου του ΠΝ ήταν η πλωτάρχης μηχανικός Αναστασία Ψωμαδέλλη.

Δανειζόμαστε το δημοσίευμα από τα "Ναυτικά Χρονικά" της 25 Νοεμβρίου 2021 και σημειώνουμε ότι, εκτός του "δικού μας" Πάνου Λασκαρίδη, διακρίνουμε στις φωτογραφίες και τα πρόσωπα των Κώστα Παπαηλιού (απόφ '63) και της συζύγου του Μαργαρίτας Παρισιάνου.
Δείτε το ρεπορταζ...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Reiner Morell (68)

Reiner Morell (* 18. Oktober 1949 in Braunschweig) ist ein deutscher Diplomat, der von 2008 bis 2012 Botschafter in Turkmenistan war und zwischen Juli 2012 und 2015 Botschafter in Armenien war.
Nach dem Abitur leistete Morell zwischen 1968 und 1970 seinen Wehrdienst bei der Bundeswehr und absolvierte [ ... ]