Οι δικοί μας, Βαλκάνιοι Τζέφρι Επσταϊν

Με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες ειδήσεις γύρω από την σεξουαλική κακοποίηση εντοπίσαμε ένα κείμενο της Ξένια Κουναλάκη στην εφημερίδα "Καθημερινή".

Διαβάζοντας τις λεπτομέρειες του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα παρατήρησα ένα επαναλαμβανόμενο σχήμα, οικείο από τις περιγραφές θυμάτων του αυτόχειρα διακινητή ανήλικων κοριτσιών στις ΗΠΑ, Τζέφρι Επσταϊν:

1. Συχνά επιλέγονται ανήλικα, ευάλωτα κορίτσια που έχουν πρόσφατες τραυματικές εμπειρίες, όπως θανάτους συγγενών, εξαρτήσεις από ναρκωτικά, παλαιότερη σεξουαλική κακοποίηση.

2. Κάποιος μεσάζων αναλαμβάνει να εντοπίσει τα θύματα και να τα προσελκύσει με διάφορες υποσχέσεις («θα βγάλεις χρήματα, θα περάσεις καλά στο πάρτι»). Στη συνέχεια τα θύματα επιστρατεύουν νέα θύματα και δημιουργείται έτσι μια αλυσίδα, στο πλαίσιο της οποίας τα θύματα μεταβάλλονται σε συνεργούς των θυτών.

Δείτε όλο το άρθρο...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Αγαλιανή Μπόμπου αποφοίτησε από την Σχολή το 1972. Είναι πρόεδρος του SEEEL, (Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Ελβετίας, Association of Greek Academics in Switzerland, Verein Griechischer Akademiker in der Sc [ ... ]