Νίκος Δελλόγλου, Σύρος: "H Αθήνα έχει γίνει πλέον το «χωριό» μου"

1970 nikos delloglou hiltonΜε αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση του Νίκου Δελλόγλου μίας φωτογραφίας από το "ξεφάντωμα" στην αίθουσα Τερψιχόρη του Hilton, που βεβαίως έγινε με αφορμή την ανακοίνωση του κλεισίματος του γνωστού ξενοδοχείου με σκοπό την ανακατασκευή του, εντοπίσαμε ένα παλιό άρθρο, ήδη από ο 2004, της Λίνας Γιάνναρου στην εφημερίδα "Καθημερινή", που αναφέρεται και στον Νίκο, ο οποίος επέλεξε να φύγει από την Αθήνα και να εγκατασταθεί στην Σύρο:

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μετά 15 χρόνια ζωής στη Γερμανία, ο κ. Νίκος Δελλόγλου επέστρεψε στην Αθήνα για να εργαστεί ως αρχιτέκτονας. Χρειάστηκαν πολύ λίγα χρόνια για να συνειδητοποιήσει ότι… υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και βρίσκεται στην επαρχία. «Στην Αθήνα υπάρχει το καυσαέριο, το κυκλοφοριακό, το στρες, ο καθένας σπρώχνει για να περάσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Με την οικογένειά μου αναζητούσαμε άλλη ποιότητα ζωής και αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Επειδή όμως και στη Γερμανία ζούσα σε αστικό κέντρο, έψαχνα μια πόλη της επαρχίας η οποία να μην είναι πολύ μακριά από την Αθήνα, την οποία αγαπάω. Πάντα αγαπούσαμε πολύ το Αιγαίο και ιδιαίτερα τις Κυκλάδες και ύστερα από έρευνα, αποφασίσαμε να εγκατασταθούμε στη Σύρο».

Δείτε το άρθρο...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Μελίτα Εμμανουήλ (68)

Η Μελίτα Εμμανουήλ αποφοιτησε από την Σχολή το 1968. Είναι καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Πτυχιούχος του Τμήματος Κλασικής Φιλολο [ ... ]