Σταύρος Αργυριάδης (79)

argyriadis stavros

Ο Σταύρος Αργυριάδης είναιαπόφοιτος του 1979 και μέχρι την μετεγκατάσταση του στην Γερμανία το 2010 ήταν ανέκαθεν ενεργό μέλος στον σύλλογο αποφοίτων αλλά και του αντίστοιχου των Γονέων της Γ. Σχολής.Έχει σπουδάσει Χημικός Μηχανικός στην Καρλσρούη της Γερμανίας και εργάστηκε για 10 χρόνια στα διυλιστήρια πετρελαίου, αρχικά σε αυτά του ομίλου Βαρδινογιάννη και αργότερα του ομίλου Λάτση.

Εδώ και 20 χρόνια έχει ακολουθήσει διεθνή καριέρα στην Γερμανική εταιρεία πληροφορικής SAP, στην οποία εργάζεται ακόμα και σήμερα σε θέματα που αφορούν την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην χημική και φαρμακευτική βιομηχανία.

Στις χώρες στις οποίες εργάστηκε (Ρωσία, Γερμανία, Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Αγγλία, Σκανδιναβικές χώρες, Κεντρική Ευρώπη) ταξίδευε καθημερινά χωρίς να μπορώ να εκδιώξω την εξής απορία από το μυαλό μου: «γιατί εδώ λειτουργούν πολλά πράγματα καλύτερα από τη χώρα μας?»

Το ίδιο συνέβη και στα προσωπικά ταξίδια του σε χώρες όπως η Κόστα Ρίκα, Κούβα, Ταϊλάνδη, Μυανμάρ, Βιετνάμ, Καμπότζη, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Καναδά, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ανατολική, Κεντρική και Νότια Ευρώπη, Βαλκάνια, Βαλτικές χώρες, κλπ. : «γιατί εδώ λειτουργούν κάποια πράγματα καλύτερα / χειρότερα από την Ελλάδα?»

Σύντομα θα έχουμε νέα από τον Σταύρο και από ένα βιβλίο που ετοιμάζει προσπαθώντας να δώσει να απαντήσειςμε ένα απλό και κατανοητό τρόπο για τα αίτια της κακοδαιμονίας της χώρας μας, αλλά και τις λύσεις που κατάφεραν να βρουν στα ίδια προβλήματα άλλες, πιο πετυχημένες, χώρες,

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας