DSA Schüler Projekt in der Griechenland Zeitung

dsa griechenland zeitung 16022022Ο Κώστας Παπαηλιού εντόπισε και μας έστειλε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Griechenland Zeitung την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 με αφορμή την πρωτοβουλία της Σχολής “DSA erinnert”.

Ας θυμίσουμε το Projekt“DSA erinnert” ξεκίνησε το 2019 με την δημιουργία Ομίλου Εργασίας από μαθητές με τίτλο „Erinnern für die Gegenwart“, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε ένα διαγωνισμό, που αφορούσεόλα τα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού και είχεπροκηρυχθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και την Κεντρική Υπηρεσία για τα σχολεία του εξωτερικού (ZfA). Ο Σύλλογός μας υποστήριξε την προσπάθεια αυτήν με υλικό, φωτογραφίες και συμμετοχή αποφοίτων από την εποχή της Αραχώβης.

Ή ομάδα μίλησε με ερευνητές, ταξίδεψε στο Βερολίνο και ένα χρόνο μετά ολοκληρώθηκε η κατασκευή ιστοσελίδας με όλο το υλικό, η οποία και επελέγη τελικά μαζί με άλλες δύο για τον πρώτο βραβείο του διαγωνισμού.

dsa griechenland zeitung 16022022 1.jpg

dsa griechenland zeitung 16022022 2