Χρήστος Μπαλόγλου: "Χρήστος Κ. Κηπουρός"

baloglou christos kipourosΟ Χρήστος Μπαλόγλου συνεχίζει ακάθεκτος τις έρευνές του και στο διάβα του εντόπισε μία παρουσίαση βιβλίου από την συνεδρία της 7.11.96, όπου αναφέρεται κατά την παρουσίαση του Ακαδημαϊκού κ. Νικόλαου Αρτεμιάδη:

... Έχω την τιμή να παρουσιάσω στην Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών το βιβλίο με τίτλο "Ήρωνος Αλεξανδρέως, Ονόματα γεωμετρικών Όρων, Γεωμετρικά". Η απόδοση (μετάφραση) και τα σχόλια στην Νεοελληνική γλώσσα από την έκδοση J.Heilberg έγιναν από τον κ. Χρήστο Κ. Κηπουρό, τ.υφηγητή της Σχολής Ικάρων. Το βιβλίο εξέδωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στην Αθήνα, το 1995.
... Ο κ. Κηπουρός γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο 1925. Εσπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε το πτυχίο του το 1954. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Παν.Αθηνών και καθηγητής στην Γερμανική Σχολή Αθηνών...

Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι, όπως αναφέρει το βιβλίο του H.G.Hansen, ο Χρήστος Κηπουρός δίδαξε μαθηματικά στην Σχολή το 1967 και βεβαίως από την αναφορά, κερδίσαμε ένα μικρό βιογραφικό του καθηγητή, που όπως έχει αποδειχθεί, είναι εξαιρετικά δύσκολο το να εντοπιστούν βιογραφικά των καθηγητών, που δίδαξαν στην Γερμανική Σχολή.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Αλίκη Κωνσταντοπούλου-Περρωτή (43)

Η Αλίκη Περρωτή Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1925 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1943. Εμφανίζεται στα μαθητολόγια την χρονιά 1937-38 στην Α'  Γυμνασίου κ [ ... ]