Μεταπτυχιακή έρευνα - Αναζήτηση συμμετεχόντων/-ουσών

tsaroucha srt ereunaΟνομάζομαι Αικατερίνη Τσαρούχα και είμαι απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Κωνσταντίας (Universität Konstanz). Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής μου εργασίας, τα διαδικτυακά μου πειράματα αφορούσαν την κατανόηση και επεξεργασία ορισμένων λέξεων από φυσικούς ομιλητές των ελληνικών, καθώς και δίγλωσσα άτομα στα γερμανικά και τα ελληνικά. Η έρευνά μου έγινε δεκτή για παρουσίαση στο 15ο Διεθνές Συνέδρειο για την Ελληνική Γλωσσολογία (15th International Conference on Greek Lingustics) τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Βελιγράδι.
Γι' αυτό το λόγο, αναζητώ περισσότερα άτομα για να συμμετέχουν στο ένα μέρος της έρευνας.Πιο συγκεκριμένα, αναζητώ άτομα που μένουν στην Ελλάδα, είναι φυσικοί ομιλητές των ελληνικών, έχουν μεγαλώσει μόνο με ελληνικά (κυρίως) στο σπίτι, και το επίπεδο γερμανικών τους είναι ίσο ή μεγαλύτερο του Β2.

Ο σύνδεσμος συμμετοχής στην έρευνα είναι...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

 Ο Γιοχάνες Παπαλέκας ήταν στην 6η Γυμνασίου το 1941 και με φοίτησε στην 7η (του γερμανικού τμήματος) λόγω Abitur to 1942 Papalekas machte 1942 sein Abitur an der deutschen Schule im besetzten Athen und studierte d [ ... ]