Οικονομική Επιθεώρηση Απρίλιος 2022

economia apr 2022Κυκλοφόρησε το τεύχος του Απριλίου 2022 της Οικονομικής Επιθεώρησης με θέμα "Αλλαγή σελίδας ή κεφαλαίου" με δύο συνομιλίες: με τον Νίκο Χριστοδουλάκη, πρώην υπουργό Οικονομικών, καθώς και τον Μιχάλη Αργυρού, πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης:

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια οικονομία με ένα σοκ αντίστοιχου μεγέθους της ενεργειακής κρίσης του 1973. Όπως και τότε, θα προκύψει αλλαγή παραδείγματος ή απλώς θα γραφτούν νέες σελίδες στο κεφάλαιο της παγκοσμιοποίησης; Στο τεύχος Απριλίου της Οικονομικής επιχειρείται μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα, μέσα από αναλύσεις των αρθρογράφων του περιοδικού, άρθρα του Economist για τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου και δύο συνομιλίες: με τον Νίκο Χριστοδουλάκη, πρώην υπουργό Οικονομικών και σταθερό παρατηρητής των εξελίξεων στα ευρωπαϊκά, καθώς και τον Μιχάλη Αργυρού, πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης. Καταγράφουμε τις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με Ρωσία και Ουκρανία, υπενθυμίζουμε τα γεγονότα της δεκαετίας του ’70 αλλά και τον τρόπο που τα παρουσίασε τότε η Βιομηχανική Επιθεώρηση και οι Financial Times.

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Τάνια Δασκαρόλη (75)

Η Αναστασία Δασκαρόλη γεννήθηκε το 1957 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1975. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία, Γαλλική Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια  [ ... ]