"Εξάντας": Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος

exantas 34Κυκλοφόρησε το τεύχος 34 του περιοδικού "Εξάντας". Πρόκειται για το τεύχος του Δεκεμβρίου 2021 και είναι αφιερωμένο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Στο τελευταίο αυτό τεύχος φιλοξενείται ένα άρθρο του Παντελή Παντελούρη, πρώην προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων, με τίτλο "125 χρόνια Γερμανική Σχολή Αθηνών", αλλά και ένα "Γράμμα από την Αθήνα" του Κώστα Καλφόπουλου. Και στα δύο αυτά κείμενα θα αναφερθούμε αναλυτικά σε ξεχωριστά άρθρα μας. Ειδικά το κείμενο του Παντελή είναι εκτενέστατο (περίπου 15 σελίδες) και καλύπτει την ιστορία της Γερμανικής από τον Όθωνα μέχρι σήμερα.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην εξαιρετική προσπάθεια που κάνει ο "δικός μας" Dieter Klemm που ζεί στο Βερολίνο. Μαζί με την Φανή – Μαρίνα Παπούλια, κόρη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τον Γιώργο Λάιο, που είναι και ο υπεύθυνος έκδοσης και τον Claus Quassowski εκδίδουν κάθε 6 μήνες αυτό το μοναδικό στο είδος του περιοδικό με άρθρα στα ελληνικά και στα γερμανικά, με μεταφράσεις λογοτεχνικών κειμένων και πολλά άλλα.

Ο "Εξάντας" ιδρύθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 2005 από Έλληνες που ζουν στο Βερολίνο με τίτλο Verein „Exantas Berlin“.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Μαρία - Ντόλλα Ξανθοπούλου (38) (1919-1991)

Η Ντόλλα Ξανθοπούλου γεννήθηκε το 1919 στην Πάτρα και ήταν κόρη του Σωκράτη Ξανθόπουλου και της Ευγενίας Τριάντη. Αποφοίτησε από την Σχολή το 1938. Παντρεύτηκε τον Κ [ ... ]