Έλενα Χατζηιωάννου: "αφιέρωμα στον Νίκο Θέμελη"

themelis nikos 2Ένα αφιέρωμα στο Νίκο Θέμελη έκανε η εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Δημόσια και Ιδιωτικά», που επιμελείται η Έλενα Χατζηιωάννου (απόφοιτος του 1982), την Κυριακή 17 Απριλίου, με αφορμή την επανακυκλοφορία του μυθιστορήματος «Οι αλήθειες των άλλων», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Η επιμελήτρια όλων των βιβλίων του και υπεύθυνη ελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων Μεταίχμιο, Ελένη Μπούρα, που έζησε από κοντά τη λογοτεχνική δημιουργία του και εργάστηκε στενά μαζί του, και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, μιλούν για την προσωπικότητα του και αποτιμούν το έργο του.
Στην εκπομπή ακούγονται δύο σπάνια ηχητικά αποσπάσματα από ομιλίες του Νίκου Θέμελη, όπου αποκαλύπτει πώς ξεκίνησε να γράφει στα 50 του χρόνια και γιατί ήθελε να γράψει για τις αλήθειες των άλλων. Τα βιβλία του, ιστορικά μυθιστορήματα (πλην ενός), σημείωσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία.
Ο Νίκος Θέμελης, που έφυγε από τη ζωή το 2011, σε ηλικία 64 ετών, υπήρξε από το 1981 στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Μπορείτε ν’ ακούσετε την εκπομπή εδώ...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Silke Wettach (88*)

Η Silke Wettach γεννήθηκε το 1969 στην Καρλρούη  Silke Wettach berichtet seit 2002 als EU-Korrespondentin für die WirtschaftsWoche aus Brüssel. Aufgewachsen in Deutschland, Griechenland und Irland hat die Halbösterreicherin schon früh erfahren, dass Europa laut, bun [ ... ]