Η Λένα Κιτσοπούλου δίνει πάλι ζωή στο τέρας του Φράνκεστάιν

kitsopoulou lena lifoΤι είναι η Λένα Κιτσοπούλου στο ελληνικό θέατρο; Είναι το πρόσωπο που έχει αποδείξει πως, όπως και στη μόδα δεν χωράνε μόνο τα μοντέλα size 0, έτσι και στο ελληνικό θέατρο υπάρχει χώρος για πρόσωπα ανεξάρτητα, ανένταχτα και προσανατολισμένα στο να μας αποκαλύπτουν κάθε τόσο και με άλλον τρόπο μια πτυχή του σκοτεινού και δαιδαλώδους κόσμου μας. Πως υπάρχει χώρος και κοινό για πρόσωπα που μπορούν να εκτεθούν με θάρρος και ειλικρίνεια, με χιούμορ και σαρκασμό, προβάλλοντας την ελληνική τους ταυτότητα και το τραύμα της, έχοντας στην καρδιά κάθε θέματος που την απασχολεί ύφος, περιεχόμενο και όρια που διαρκώς διευρύνονται.

Eδώ και πολλά χρόνια μας συστήνεται μέσα από το πολύμορφο σύμπαν της, κάθε δημιουργία του οποίου έχει ειδικό και διαφορετικό βάρος. Όλα τα παραπάνω χρειάζονται έναν τόπο για να ερευνηθούν, να ανθήσουν και εν τέλει να χωρέσουν, να πάρουν μορφή και να μας αποκαλυφθούν. Εκεί τη συναντήσαμε, στο στούντιό της, ανάμεσα σε κεραμικά, έργα στους τοίχους, προσχέδια του Φρανκενστάιν, τοιχογραφίες του Χριστού και του Μαραντόνα, μπαλαρίνες και ιστορικές φιγούρες, εκεί όπου θα αναπτυχθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί να τις συνδέσει η φαντασία μας.

(*) η φωτογραφία είνα τμήμα από την εξαιρετική φωτογραφία στο lifo

Δείτε την συνέντευξη της Λένας Κιτσοπούλου...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Δήμητρα Κουζή (89)

Η Δήμητρα Κουζή είναι Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος M.A. Γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1971 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1989. Σπούδασε Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο LMU τ [ ... ]