Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2022

economia mai 2022Κυκλοφόρησε το τεύχος του Μαΐου 2022 της Οικονομικής Επιθεώρησης με θέμα "Εκπαίδευση 4.0" με δύο συνομιλίες: με τον Jari Gustafsson, καθώς και τη Χρύσα Σοφιανοπούλου, αρμόδια στην Ελλάδα για τον διεθνή διαγωνισμό PISA:

Στα ζητούμενα της 4ης τεχνολογικής επανάστασης και το νέο τοπίο που αυτή διαμορφώνει στην παραγωγή, στην αγορά και ευρύτερα στην κοινωνία καλείται να προσαρμοστεί το εκπαιδευτικό σύστημα. Αναζητώντας απαντήσεις για την «εκπαίδευση 4.0» απευθυνθήκαμε στον πρεσβευτή της χώρας με τις καλύτερες επιδόσεις, της Φινλανδίας, Jari Gustafsson. Συζητήσαμε επίσης με τη Χρύσα Σοφιανοπούλου, αρμόδια στην Ελλάδα για τον διεθνή διαγωνισμό PISA, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τον προκάτοχό της, Νίκο Φίλη καθώς και ανθρώπους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: τον Παναγιώτη Μπαμίδη, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τον Μιχάλη Μπλέτσα, από το Media Lab του ΜΙΤ.

Ακόμη: «Τι μας κινεί;» ένα εξαιρετικά επίκαιρο κείμενο για το μέλλον της Ευρώπης, από την βιογραφία του Κώστα Αξελού (μαθητή της Γερμανικής Σχολής στα χρόνια του Μεσοπολέμου) υπό συγγραφή από την Κατερίνα Δασκαλάκη.

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Hans-Christian Freiherr von Reibnitz (79)

Ο Hans-Christian Freiherr von Reibnitz γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1960 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1979. Σπούδασε Νομικά από το 1979 έως το 1985 και αμέσως μετά  [ ... ]