Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2022

economia mai 2022Κυκλοφόρησε το τεύχος του Μαΐου 2022 της Οικονομικής Επιθεώρησης με θέμα “Εκπαίδευση 4.0” με δύο συνομιλίες: με τον Jari Gustafsson, καθώς και τη Χρύσα Σοφιανοπούλου, αρμόδια στην Ελλάδα για τον διεθνή διαγωνισμό PISA:

Στα ζητούμενα της 4ης τεχνολογικής επανάστασης και το νέο τοπίο που αυτή διαμορφώνει στην παραγωγή, στην αγορά και ευρύτερα στην κοινωνία καλείται να προσαρμοστεί το εκπαιδευτικό σύστημα. Αναζητώντας απαντήσεις για την «εκπαίδευση 4.0» απευθυνθήκαμε στον πρεσβευτή της χώρας με τις καλύτερες επιδόσεις, της Φινλανδίας, Jari Gustafsson. Συζητήσαμε επίσης με τη Χρύσα Σοφιανοπούλου, αρμόδια στην Ελλάδα για τον διεθνή διαγωνισμό PISA, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τον προκάτοχό της, Νίκο Φίλη καθώς και ανθρώπους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: τον Παναγιώτη Μπαμίδη, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τον Μιχάλη Μπλέτσα, από το Media Lab του ΜΙΤ.

Ακόμη: «Τι μας κινεί;» ένα εξαιρετικά επίκαιρο κείμενο για το μέλλον της Ευρώπης, από την βιογραφία του Κώστα Αξελού (μαθητή της Γερμανικής Σχολής στα χρόνια του Μεσοπολέμου) υπό συγγραφή από την Κατερίνα Δασκαλάκη.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας