Αλεξάνδρα Μητσοτάκη: "Από τη Δήλο στη Σελήνη για τη Γη"

mitsotaki alexandra 3«Σε μερικά χρόνια, ένα κομμάτι της Δήλου, το κάτω μέρος του νησιού, θα είναι μέσα στη θάλασσα», τόνισε ο καθηγητής και εμπειρογνώμων φυσικών καταστροφών Κώστας Συνολάκης μιλώντας για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης που ήδη επηρεάζουν το νησί του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος. «Αυτή η αλλαγή έχει “κλειδώσει”», πρόσθεσε.

Είναι δεδομένο ότι μέχρι το 2050 η στάθμη της θάλασσας θα έχει ανέβει από 20 έως 40 εκατοστά και το φαινόμενο της βύθισης σημαντικών αρχαιολογικών θέσεων θα επιταχυνθεί, όπως συμπλήρωσε ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρης Αθανασούλης. «Ολες οι παραθαλάσσιες αρχαιολογικές θέσεις αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο. Μπορούν να γίνουν εργασίες ανάσχεσης αυτών των φαινομένων που είναι δύσκολες και κοστοβόρες, αλλά πρώτα πρέπει να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα. Ελπίζουμε η Δήλος να γίνει ένας φάρος επαγρύπνησης», σημείωσε.

«Οραμά μας είναι αυτή η πρωτοβουλία να γίνει θεσμός και να ταξιδέψει η μουσική και το φως της Δήλου σε όλο τον κόσμο», σημείωσε η πρόεδρος του World Human Forum Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Δείτε το άρθρο του Σάκη Ιωαννίδη που δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2022 στην εφημερίδα "Καθημερινή"...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Άννα Φιλίνη

Η Άννα Φιλίνη, απόφοιτος 1963, είναι αρχιτέκτων και ζωγράφος και έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και στη συνέχεια έζησε [ ... ]