Πάτρικ Ακρίβος: Ο Hilbrecht στους Ολυμπιακούς του 1936

hilbrecht olympische spiele 1Ο Πάτρικ Ακρίβος εντόπισε το όνομα του Gerhard Hilbrecht σε ένα τόμο με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 σχολιάζοντας:

Ποιος είχε την τιμή να προπονηθεί από τον Gerhard Hilbrecht; Πάντα λεγόταν ότι συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 και εδώ τον βρήκα! Έχω πολλές αναμνήσεις από αυτόν τον γιγαντιαίο άνδρα. Πάντα με/μας έκανε να αισθάνομαι σαν πιθανοί Ολυμπιακοί αθλητές, “ακατέργαστα διαμάντια” με αποκαλούσε/μας.

Σπουδαίο εύρημα. Όντως ο Hlbrechtείχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο. Έχουμε μάλιστα κάνει αναφορά στο βιογραφικό του στο site μας στην ενότητα “οι δικοί μας Γερμανοί”

Gerhard Hilbrecht (1915-1996)…

όπου στο σχετικό άρθρο αναφέρει η wikipedia ότι ο Hilbrecht είχε αποκλειστεί στα προκριματικά και μάλιστα η επίδοσή του αναφέρεται ως “άγνωστη” / “μη καταγεγραμμένη”.

Με την ευκαιρία όμως να αναφέρουμε το όνομα ενός ακόμη καθηγητή που πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στον ακοντισμό. Πρόκειται για τονHerbert Koschel, που εργάστηκε ως γυμναστής στην Μετσόβου απο το 1961 έως το 1966.

Ο Koschel πήρε μέρος σε δύο (!) Ολυμπιάδες (1952 και 1956) και πέθανε το 1980. Το βιογραφικό του είναι επίσης στην ενότητα “οι δικοί μας Γερμανοί”:

Herbert Koschel (1921-1980)…

Τέλος, ένας τρίτος Γερμανός, που πήρε μέρος στου Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι οWilhelm “Willi” Wülbeck (που δεν εργάστηκε ως γυμναστής στην Σχολή, αλλά ήταν μαθητής του γερμανικού τμήματος), γεννημένος το 1954, ήρθε στην Ελλάδα λόγω του πατέρα του που ήταν διπλωμάτης, προπονήθηκε στον Πανελλήνιο και μάλιστα με τον Hilbrecht και πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1976, όπου τερμάτισε στην 4η θέση στα 800μ.

Το βογραφικό του είναι στην ενότητα “Απόφοιτοι / Αθλητισμός”…

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από την ανάρτηση του Πάτρικ Ακρίβου.

hilbrecht olympische spiele 2

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας