Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Το δικό μου βασίλειο»

papatheodorou vassilis to diko mou vasileioΚυκλοφόρησε προσφάτως το νέο βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου (’85) «Το δικό μου βασίλειο» από τις εκδόσεις Καστανιώτη (μυθιστόρημα για παιδιά 9+).

Ο ίδιος, στη σελίδα του στο fb, λέει για το βιβλίο του:

Μια ιστορία για έναν πατέρα που προσπαθεί να κρατήσει μονιασμένη την οικογένειά του. Μια ιστορία για μια πόλη, που η προοπτική νομής της εξουσίας από τους κατοίκους της, την χωρίζει σε φατρίες και κλίκες. Μια ιστορία για τους απόκληρους και την μοίρα τους όταν βρεθούν μπροστά σε διάφορα συμφέροντα. Μια ιστορία-επισκόπηση πολιτευμάτων και διαφόρων κοινωνικών και κοινωνιολογικών φαινομένων που έχουν εμφανιστεί. Μα πάνω απ’ όλα μια ιστορία για ένα κοριτσάκι, νοητικά ανώριμο για την ηλικία του, που οι συνθήκες το ωριμάζουν γρήγορα. Εκεί όπου έννοιες όπως φιλία, αγάπη, αλτρουισμός έχουν καταρρεύσει, η μικρή Έμιλι τις κρατά σαν θησαυρό στο «Δικό της βασίλειο».

Ένα βιβλίο αστείο, παρανοϊκό και συγκινητικό.

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Emily Haber (75)

Η Emily Oncken, σήμερα Emily Haber γεννήθηκε στη Βόννη το 1956, κόρη του διπλωμάτη Dirk Oncken και αποφοίτησε απο το γερμανικό τμήμα της Σχολής το 1975, όταν ο πατέρας ήταν Πρέσβης στην Ε [ ... ]