Δημόσια και Ιδιωτικά - Αλεξάνδρα Μητσοτάκη

mitsotaki charalambidis 984Για την κλιματική κρίση και το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις παγιωμένες αντιλήψεις μας και να συμβάλλουμε στην αλλαγή του πολιτισμικού μοντέλου, μίλησαν στην εκπομπή “Δημόσια και Ιδιωτικά” η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρόεδρος και συν ιδρύτρια του World Human Forum, και μέλος της υψηλής επιτροπής του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους και ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής της Greenpeace στην Ελλάδα.
Αφορμή για τη συνάντησή τους στο στούντιο του Αθήνα 9.84, το βιβλίο της διακεκριμένης οικονομολόγου, Μάγια Γκέπελ “Ας δούμε τον κόσμο μας αλλιώς” (εκδόσεις Ψυχογιός), για το οποίο μίλησαν πριν από λίγες μέρες στο Ινστιτούτο Γκαίτε, παρουσία της συγγραφέως.
«Σε αυτό το βιβλίο η Γερμανίδα οικονομολόγος Μάγια Γκέπελ επισημαίνει ότι οι παγκόσμιες κρίσεις στο περιβάλλον και στην κοινωνία δεν είναι απλές συμπτώσεις. Θυμάμαι τη χαρά μου και την έκπληξή μου όταν διάβασα αυτό το βιβλίο το οποίο βάζει μαζί όλα αυτά τα πράγματα που απασχολούν και τα οποία μέχρι τώρα δεν βλέπαμε πως και γιατί συνδέονται» τόνισε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Δείτε το άρθρο στο athina.gr για την εκπομπή της οποίας την παραγωγή έχει η 'Ελενα Χατζηιωάννου...

Ακούστε την συζήτηση της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη με τον Νίκο Χαραλαμπίδη στην εκπομπή της 3.7.2022...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Άλκηστις Κιούση (74)

Η Άλκηστις Κιούση γεννήθηκε στις 14.12.1956 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1974. Σπούδασε Δημοσιολογία (Publizistik) στο Πανεπιστήμιο του Göttingen και το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα.  [ ... ]