Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2022

economia jul 2022Κυκλοφόρησε το τεύχος του Ιουλίου 2022 της Οικονομικής Επιθεώρησης με θέμα "Η άνθιση της ψηφιακής γεωργίας".

Αρχικά ήταν η κλιματική κρίση που γεννούσε ανησυχίες για μελλοντικά προβλήματα στην ομαλή κάλυψη των διατροφικών αναγκών της ανθρωπότητας. Μετά ήρθε η πανδημία να αναδείξει τις αδυναμίες της παγκόσμιας τροφοδοτικής αλυσίδας. Τελικά, όμως, ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία που εκτόξευσε τις τιμές βασικών τροφίμων και έφερε στο σαλόνι των σπιτιών τη συζήτηση για «επισιτιστική κρίση το φθινόπωρο». Ποια μπορεί να είναι η απάντηση; Το τεύχος Ιουλίου της Οικονομικής την αναζητά στην «άνοιξη» της ψηφιακής γεωργίας και στις ριζικές αλλαγές που μπορεί να φέρει η αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων, η ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογικών πρακτικών και ριζικά νέων οργανωτικών σχημάτων στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών αγαθών ή καλύτερα αυτού που περιγράφεται με τον όρο «αγροδιατροφικός τομέας».

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Μανώλης Σουλτανόπουλος (89) (1971-2021)

Ο Εμμανουήλ Σουλτανόπουλος γεννήθηκε το 1971 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1989. Από το 2003 υπηρετούσε στο γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας  [ ... ]