Χρίστος Τζιφάκις / Από την Κρήτη ως την Κόρδοβα

tzifakis christos 3«Αυτός ο νεαρός μουσικός παίζει με 20 δάχτυλα» ήταν τα λόγια του περίφημου Leo Brouwer για τον δεξιοτέχνη των 6 χορδών και έξοχο συνθέτη Χρίστο Τζιφάκι.

Αυτός ο σημαντικός Έλληνας κιθαριστής -με ρίζες στην Κρήτη- ανήκει σε μια πρωτοποριακή γενιά κιθαριστών, καθώς σταδιακά υιοθέτησε ένα μοναδικό στιλ που συνδυάζει την κλασική μουσική με το flamenco και την jazz.

«Κάποτε, το 1982, παρακολουθούσα έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Στο διάλειμμα άκουσα την κιθάρα του Paco De Lucia. Μου άρεσε πολύ και αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτήν τη μουσική. Πήγα στην Ισπανία και σπούδασα δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους, έκανα γνωριμίες στον χώρο και έτσι άρχισα να έχω επαγγελματικές επαφές και σχέσεις» μας έλεγε ο Χρίστος, ερμηνεύοντας την αφοσίωσή του στο flamenco και στον μαγικό κόσμο που το περιβάλλει.

Δείτε το αφιέρωμα στον Χρίστο Τζιφάκι από την εφημερίδα "ΑΥΓΗ" της 4.7.2022, από όπου δανειζόμαστε και την φωτογραφία...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Νίκος Αποστολόπουλος (66)

Ο Νικόλαος Αποστολόπουλος γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Μεταξύ 1961 και 1966 φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Άφησε την Αθήνα το 1967 λίγο πριν τη Δικτατορία και πήγε στο [ ... ]