Ο Νίκος Χατζηαργυρίου προφητεύει

hatziargyrou nikosΣυναντήσαμε στην εκδήλωση του Goethe στις 8 Ιουλίου τον Νίκο Χατζηαργυρίου, απόφοιτο του 1971, καθηγητή του ΕΜΠ, πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ και θυμηθήκαμε μία προφητική του δήλωση στο πλαίσιο μίας συνέντευξής του στο STARTUPPER στις αρχές του χρόνου, στις 24.1.2022, όταν ο Πόλεμος στην Ουκρανία δεν "υπήρχε" καν στον ορίζοντα.

Με τίτλο "επικίνδυνη η υπερβολική εξάρτηση από εισαγόμενες πηγές ενέργειας" ο Νίκος Χατζηαργυρίου υπογράμμίζε τον κίνδυνο από την μείωση της τροφοδοσίας της Ευρώπης με φυσικό αέριο.

Στον απόηχο της άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Γαλλία και με την «έκρηξη» του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου στο τραπέζι των συζητήσεων, κάθε μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για το ενεργειακό ζήτημα με σχετική ασφάλεια κρίνεται παρακινδυνευμένη. Ο Καθηγητής του ΕΜΠ και τέως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Νίκος Χατζηαργυρίου επιχειρεί μια εκτίμηση για την ενεργειακή κρίση, αλλά και για την ενεργειακή μετάβαση που κρίνεται περισσότερο από επιτακτική.

Δείτε την συνέντευξη...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Στέλιος Βογιατζάκης (79)

Ο Στέλιος Βογιατζάκης γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1962 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1979. Σπούδασε στο Ludwig-Maximilians-Universität München και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1988. Από το [ ... ]