Η Λητώ Ντάκου διοργανώνει το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

dakou litoΗ Λητώ Ντάκου (’80) είναι η διευθύνουσα σύμβουλος και βασική δημιουργός του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ - Molyvos International Music Festival – MIMF). Μια διοργάνωση που χαρίζει πολιτισμό μέσα στην κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, με τη συμμετοχή κορυφαίων νέων και καταξιωμένων ερμηνευτών διεθνούς φήμης.

Για το φετινό 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2022 (από Πέμπτη 11 Αυγούστου μέχρι Παρασκευή 19 Αυγούστου) επελέγη σαν θεματική η ‘‘ΟΔΥΣΣΕΙΑ’’. Το έπος αυτό του Ομήρου, με το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη, αντιπροσωπεύει το μεγαλείο της ανθρώπινης αντοχής, δύναμης και ευρηματικότητας.

Το περιοδικό LIFO αφιερώνει ένα μεγάλο κείμενο στην Λητώ και στις δύο κόρες της για το εξαιρετικά σημαντικό έργο όλων αυτών των χρόνων,

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ φέρνει την κλασική μουσική στον Μόλυβο της Λέσβου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου κατάφερε μέσα σε οκτώ χρόνια να γίνει ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και δημοφιλής μουσικός προορισμός παγκοσμίως.

Δείτε το αφιέρωμα του LIFO... 

Δείτε το άρθρο στο Euronews για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί το ΔιΦεΜΜ...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Στέλιος Βογιατζάκης (79)

Ο Στέλιος Βογιατζάκης γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1962 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1979. Σπούδασε στο Ludwig-Maximilians-Universität München και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1988. Από το [ ... ]