Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Πρόληψη της Παιδικής Κακοποίησης

idryma laskaridi paidiki kakopoiisiΤο Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει επιμορφωτικό κύκλο πέντε (5) συναντήσεων με θέμα την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης. Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί γενική επισκόπηση και προσδιορισμός του φαινομένου της κακοποίησης ανηλίκων, θα συζητηθούν οι βασικές ενδείξεις κακοποίησης στα παιδιά, ο ρόλος των στερεοτύπων και των αντιλήψεων στο θέμα της βίας, ενώ θα παρουσιαστεί ο ρόλος του σχολείου αλλά και η νομική πλευρά ως προς το θέμα της διαχείρισης των περιστατικών.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε πέντε δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
Οι εισηγητές του προγράμματος είναι οι:
Μεταξία Σταυριανάκη, Κοινωνική λειτουργός, Δ/νση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, ΙΥΠΔρ. Αναστασία Κουμούλα, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Συντονίστρια και Επιστημονική Υπεύθυνη της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων Εύα Κογιαννάκη, Νομικός, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων ΑθήναςΓιώργος Μόσχος, Νομικός, Εμπειρογνώμονας δικαιωμάτων του παιδιούΚωνσταντίνα Σκλάβου, Επ. Καθηγήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπ. Δυτικής Αττικής
Ημέρες συναντήσεων: Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Ώρα: 18.00-20.00


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Γιάννης Παπαθανασίου (71)

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του 1971. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).
Άσκησε το επάγγελμα του εμπόρ [ ... ]