Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2022

economia nov 2022Κυκλοφόρησε το τεύχος του Νοεμβρίου 2022 της Οικονομικής Επιθεώρησης με θέμα: "Ο νέος μεγάλος τιμονιέρης".

Απόλυτος κυρίαρχος του κομματικού και άρα του κρατικού μηχανισμού αναδείχθηκε ο Σι Τζινπίνγκ, μέσα από τις εργασίες του 20ο Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας. Η ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών, καθώς και τα επίσημα κείμενα του Συνεδρίου, παραπέμπουν στην υιοθέτηση νέας στρατηγικής, με το κράτος να ισχυροποιείται έναντι των δυνάμεων της αγοράς και την «ασφάλεια» να θεωρείται εξίσου σημαντική επιδίωξη με την «ανάπτυξη». Με τη βοήθεια του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ, των αρθρογράφων του Economist και των καθηγητών κινεζικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο King’s του Λονδίνου, Κωνσταντίνου Τσιμώνη και στο Πανεπιστημίου Τσίνγχουα του Πεκίνου, Βασίλη Τρίγκα, η Οικονομική επιχειρεί να εμβαθύνει στη νέα στρατηγική του ασιατικού γίγαντα.

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Δημήτρης Λούνδρας (64)

Ο Δημήτρης Λούνδρας γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1946 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1964. Είναι γιός του αξιωματικού του Ναυτικού Κωνσταντίνου Λούνδρα και αδερφός του  [ ... ]