Πώς κυλάει και δεν χορταριάζει η ζωή σε ένα ανεξάρτητο δισκάδικο στο κέντρο της Αθήνας

dimos passas rock and roll circus 1Λίγο πριν πέσει η αυλαία του 2021 οι εβδομαδιαίες πωλήσεις δίσκων βινυλίου στις ΗΠΑ σημείωσαν άλλο ένα ρεκόρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια τα 2 εκατομμύρια. Ήταν η 23η κατά σειρά εβδομάδα κατά την οποία το βινύλιο ξεπέρασε σε πωλήσεις το CD (2,11 και 1,58 εκατομμύρια αντίστοιχα), κάτι που είχε συμβεί μόλις 5 εβδομάδες το 2020 και ποτέ ξανά στις δεκαετίες του κοινού παρελθόντος στα ράφια των (τρισδιάστατων αλλά και ψηφιακών) δισκοπωλείων των δύο φυσικών φορμάτ. Συνολικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2021 πουλήθηκαν στις ΗΠΑ συνολικά 41,7 εκατομμύρια δίσκοι 33 και 45 στροφών, σημειώνοντας άνοδο 45% από το 2006, οπότε και ξεκίνησε η πολυσυζητημένη αναβίωση του βινυλίου.

Το Magazine αναζήτησε τις απαντήσεις σε ένα εμβληματικό ανεξάρτητο δισκάδικο στο κέντρο της Αθήνας, περνώντας μία ολόκληρη μέρα στο Rock & Roll Circus. Με αφορμή τη φετινή Record Store Day και την επανακυκλοφορία του διαχρονικού High Fidelity (εκδ. Πατάκη) του Νικ Χόρνμπι 27 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση και 22 μετά τη μεταφορά του στον κινηματογράφο, η εμπειρία αποδείχτηκε διδακτική ακόμη και σε φιλοσοφικό επίπεδο.

Δείτε το αφιέρωμα του MAGAZINE...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Αλίκη Κωνσταντοπούλου-Περρωτή (43)

Η Αλίκη Περρωτή Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1925 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1943. Εμφανίζεται στα μαθητολόγια την χρονιά 1937-38 στην Α'  Γυμνασίου κ [ ... ]