Βιωματικό εργαστήριο Δραματοθεραπείας: Το καλυμμένο σώμα

schubert maria instituto dramatotherapeias kalymmenoΤην Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, Ώρα: 11.00-15.00 Τόπος: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, Αθήνα

Δύο χρόνια σχεδόν από την έναρξη της πανδημίας με μια καθημερινότητα που δε γνωρίζουμε αν και πώς θα αλλάξει μέρα με τη μέρα, με ένα σώμα που έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα περιορισμένο σε ένα συγκεκριμένο χώρο και αδράνησε ή λόγω του περιορισμού κινητοποιήθηκε και πάλι -αλλά κυρίως με έναν ψυχισμό επιβαρυμένο εδώ και μια δεκαετία από την οικονομική κρίση, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, την παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση- θα προσπαθήσουμε να επεξεργαστούμε το σώμα μέσα από τα λαϊκά παραμύθια και να συνδέσουμε τις αρχετυπικές μορφές των παραμυθιών με το δικό μας συναίσθημα, τις ανάγκες και τις εμπειρίες.

Τα παραμύθια φέρουν ένα μεγάλο φορτίο συνδεδεμένο με τις επιθυμίες, τις ανάγκες, τις φαντασιώσεις του συλλογικού ασυνειδήτου και με τις αφαιρετικές και συμβολικές τους εικόνες αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της Δραματοθεραπείας, της ψυχοθεραπευτικής εκείνης μεθόδου που αντλεί, αξιοποιεί και εμπνέεται από την Τέχνη και τη δημιουργικότητα στην θεραπευτική διαδικασία.

Στο εργαστήριο αυτό θα επεξεργαστούμε μέσα από το παραμύθι της Γαϊδουρογούνας τα βάρη που κουβαλάμε και τους ρόλους που αποκρύπτουμε και εκείνους μέσα στους οποίους εγκλωβιζόμαστε εν τέλει, παίζοντας με τα σύμβολα του παραμυθιού και εξερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά το δικό μας σώμα σε όλο αυτό.

Το εργαστήριο θα αποτελείται από θεωρητικό και βιωματικό μέρος.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Συμμετοχή: 30€ (στην τιμή δε συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Κράτηση θέσης: schubertmaria@outlook.com, 6938255522

Η Μαρία Σούμπερτ, είναι Θεατρολόγος- Δραματοθεραπεύτρια, Υπ.Δρ. ΤΘΣ ΕΚΠΑ. Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ και το Κέντρο Λόγου, Ομιλίας και Μάθησης Spell. Έχει συνεργαστεί με το Πρόγραμμα Απεξάρτησης του Δήμου Καλλιθέας ΘΗΣΕΑΣ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την Γερμανική Σχολή Αθηνών. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας και διεθνές μέλος του British Association of Dramatherapists. Συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες για τη Δραματοθεραπεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συντονίζει εργαστήρια Δραματοθεραπείας. Το βιβλίο της «Ήταν κάποτε… Δραματοθεραπεία και αφήγηση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρισιάνου.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας