Δύο απόφοιτοί μας στον “Βαπτιστικό“ στο Θέατρο “Ολύμπια“

Η ηθοποιός και θεατρολόγος Κωνσταντίνα Ψωμά (’88) συμμετέχει ως βοηθός σκηνοθέτη και ο γνωστός πιανίστας Δημήτρης Γιάκας (’75) έχει αναλάβει τη μουσική προετοιμασία στον “Βαπτιστικό“ του Θ. Σακελλαρίδη, την πιο δημοφιλή ελληνική οπερέτα, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές Ελλήνων για την υπέροχη μουσική της και την ξεκαρδιστική της υπόθεση.

o Γιώργος Πέτρου σκηνοθετεί ξανά στο Ολύμπια και διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων. Μαζί του, ένα επιτελείο σπουδαίων λυρικών τραγουδιστών και ηθοποιών ζωντανεύει το αριστούργημα του Σακελλαρίδη, σε μια διαχρονική παραγωγή που συνδυάζει τη σύγχρονη αισθητική με στοιχεία Art déco της ελληνικής Belle Époque. «O Βαπτιστικός», που σύμφωνα με τον ίδιο τον δημιουργό του «μυρίζει Ελλάδα», παρουσιάζεται στην αυθεντική εκδοχή της ιστορικής πρεμιέρας του 1918, σε ενορχήστρωση του ίδιου του συνθέτη, που φέρνει το έργο κοντά στους ήχους των J. Offenbach, F. Lehár και J. Strauss II. Βαλς, πόλκες, τανγκό, μαζούρκες και πολύ αγαπημένες μελωδίες με άρωμα ελληνικό συνθέτουν έναν πολύχρωμο μουσικό κόσμο που αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του νέου ελληνικού πολιτισμού.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

Ακαδημίας 59, Αθήνα 106 79 τηλ. 210 3642540

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
16, 17, 20, 21, 22, 28, 29 Δεκεμβρίου ► 20:00
18 Δεκεμβρίου ► 18:30

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Αλέξανδρος Κατραούζος (93)

Ο Αλέξανδρος Κατραούζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1993. Σπούδασε Μarketing & Επιχειρησιακή Έρευνα στo Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠ [ ... ]