Παρουσίαση βιβλίου: «Πολεμικό Ναυτικό: Ιστορία & Τέχνη»

laskaridi idryma polemiko naftiko 2022Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη σας προσκαλεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19.00, στην παρουσίαση της έκδοσης «Πολεμικό Ναυτικό: Ιστορία & Τέχνη», στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στον χώρο του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13).

Η έκδοση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και έχει σκοπό την ανάδειξη του Ναυτικού Έπους μέσα από 170 και πλέον έργα τέχνης σημαντικών καλλιτεχνών, όπως ο Κωνσταντίνος Βολανάκης και ο Αιμίλιος Προσαλέντης, αλλά και νεότερων, όπως ο Παναγιώτης Τέτσης, που ανήκουν στις συλλογές του Πολεμικού Ναυτικού, πολλά εκ των οποίων παρουσιάζονται πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

Ομιλητές: Πλοίαρχος Νικόλαος Ευγένιος Μπάδρας ΠΝ, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Ευαγγελία Πάλλα, Ιστορικός, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Μάνος Στεφανίδης, Ιστορικός Τέχνης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό οι: Πάνος Λασκαρίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, Υποναύαρχος ε.τ. ΠΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας