“Η Κοριτσιέρα των Βούρλων” από την Έφη Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη

revmata koritsiera vourlonΗ ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφράστρια Έφη Ρευματά (’91), έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, ενώ παράλληλα συμμετέχει στη σύλληψη, τα κείμενα και τη δραματουργική έρευνα στην “ΚΟΡΙΤΣΙΕΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ”: είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στα κορίτσια που αγαπήθηκαν πίσω από την Πορτάρα.

1875: Ο Δήμος Πειραιά εκτοπίζει ένα μεγάλο αριθμό πορνών σ’ ένα μεγάλο οίκημα – εκτός σχεδίου πόλεως τότε – στην περιοχή των Βούρλων. Τα Βούρλα χωρίζονταν σε τρεις αυλές ανάλογα με την ηλικία των γυναικών. Για πολλές δεκαετίες εκατοντάδες γυναίκες άσκησαν έγκλειστες εκεί το επάγγελμα της πορνείας μέχρι τα Βούρλα να μετατραπούν σε φυλακή από τους Γερμανούς το 1940- 1941. Μέσα από στοιχεία μυθοπλασίας αλλά και πραγματικές μαρτυρίες, η Ελένη Φιλίνη και η Κατερίνα Αγγελίτσα ζωντανεύουν αυτές τις γυναίκες και ανοίγουν την καρδιά τους. Και φυσικά, μας τραγουδούν.

Για 20 παραστάσεις στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων, τηλ. 2106453330, www.studiomavromihali.gr) Το έργο έχει κάνει πρεμιέρα από 14 Δεκεμβρίου και παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00, μέχρι την Πέμπτη 23/2/23.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας