“Έφυγε” ο Απόστολος Πίτσος

Σε ηλικία 104 ετών και 6 μηνών “έφυγε” πλήρης ημερών, ήσυχα στο σπίτι του, ανάμεσα στην οικογένειά του, ο Απόστολος Πίτσος την 31η Δεκεμβρίου, την τελευταία ημέρα του 2022.

Ο Απόστολος Πίτσος ήταν ο γηραιότερος απόφοιτος και ο μόνος ο οποίος μας μετέφερε την εικόνα της προπολεμικής Γερμανικής με τις διηγήσεις αλλά και το βιβλίο του, που εξέδωσε το 2020 σε ηλικία 102 (!) ετών.

Στην κηδεία του, που έγινε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, παρευρέθη και ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, απόφοιτος του 1963, ο οποίος τον είχε τιμήσει στην εκδήλωση των Αποφοίτων του Πολέμου το 2013, και με τον οποίο έκτοτε είχε αποκτήσει  ιδιαίτερα φιλική σχέση.

Pitsos

Είχαμε την χαρά και την τιμή να τον απολαύσουμε στην εκδήλωση του 2013 προς τιμήν των Αποφοίτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έκτοτε να συναντηθούμε μαζί του πολλές φορές, κάθε φορά ακούγοντας μιά νέα ιστορία από τα χρόνια της Αραχώβης, μιλώντας πάντα με μεγάλη αγάπη για το σχολείο και για την εκπαίδευση που, όπως έλεγε, είχε την τύχη να λάβει.

Ο Απόστολος Πίτσος εμφανίζεται στα Μαθητολόγια της Σχολής την σχολική περίοδο 1926-27 στην Γ’ Δημοτικού και παραμένει έως την Γ’ Γυμνασίου την χρονιά 1931-32, όταν αναγκάζεται να αναλάβει τον συντονισμό της οικογενειακής επιχείρησης μετά από ένα τραυματισμό του πατέρα του στο μάτι, επιτυγχάνοντας να την καθιερώσει σαν μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Ο χρόνος έδειχνε να μην τον αγγίζει. Η εικόνα του και το μυαλό του μέχρι την τελευταία ημέρα του ήταν αυτό που εκπέμπεται από την φωτογραφία.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οκογένειά του.

Απόστολος Πίτσος: “ΠΙΤΣΟΣ”…

Ο Απόστολος Πίτσος έφυγε από τη ζωή…

Απόστολος Πίτσος: Πέθανε σε ηλικία 104 ετών…

Νίκος Δήμου: “Ο τελευταίος της πρώτης γενιάς”…

Απόστολος Πίτσος, ο επιχειρηματίας που συνέδεσε το όνομά του με κάθε ελληνικό σπίτι…

Απόστολος Πίτσος (1918-2023): Ο εμβληματικός βιομήχανος που «μπήκε» σε κάθε ελληνικό σπίτι (pics)…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας