Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2023

economia jan 2023Κυκλοφόρησε το τεύχος του Ιανουαρίου 2023 της Οικονομικής Επιθεώρησης με τίτλο: "Από τα χρόνια των μεγάλων εκπλήξεων στη χρονιά των πολλών προκλήσεων".
Σε μια εποχή με προβλήματα και αναζητήσεις προοπτικής, η Οικονομική συγκέντρωσε καταθέσεις κι απόψεις που οδηγούν τη συζήτηση σχετικά με το πού – αλλά και πώς – πάμε. Μιχάλης Αργυρού, Δημήτρης Λιάκος, Βασίλης Ράπανος, Φώτης Κουρμούσης, Σοφία Κουνενάκη, Σοφία Ζαχαράκη, Σωκράτης Φάμελλος, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Παγουλάτος και Ευάγγελος Βενιζέλος περιγράφουν την ελληνική πραγματικότητα του – εκλογικού – 2023, με φόντο τις διεθνείς – πρωτίστως τις ευρωπαϊκές – εξελίξεις. Τοποθετείται, επίσης, ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, που γνώρισε την ελληνική περιπέτεια σε μερικές από τις πιο κρίσιμες «στροφές» της.

Επιπλέον, στο τεύχος Ιανουαρίου:
• Ο Ουκρανός οικονομολόγος Yaroslav Zhalilo, της δεξαμενή σκέψης GLOBSEC που εδρεύει στη Μπρατισλάβα προτείνει 9 βήματα προς τη μεταπολεμική Ευρώπη
• O επικεφαλής του προγράμματος κλιματικής πολιτικής στο Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEPS), Milan Elkerbout, εξηγεί γιατί η ΕΕ δεν πρέπει να ακολουθήσει τις ΗΠΑ σε έναν αγώνα πράσινων επιδοτήσεων
• «Οσμή» φυσικού αερίου πάνω από το Qatar Gate

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Γιάννης Οικονόμου (67)

Ο Ιωάννης Οικονόμου γεννήθηκε το 1950 και απεφοίτησε από την Σχολή το 1967. Σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ως σ [ ... ]