Έφη Ρευματά: “Γράμμα στον Ορέστη“

Η ηθοποιός Έφη Ρευματά (’91) σκηνοθετεί το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Γράμμα στον Ορέστη“, που ξεκίνησε προσφάτως στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ.

Η Κλυταιμνήστρα παρουσιάζεται μέσα από τις αρχαίες τραγωδίες, ως μητέρα που της σκότωσαν το παιδί για να ξεκινήσει ένας παράλογος πόλεμος, ως προδομένη σύζυγος, ως μοιχαλίδα, ως ανήθικη, ως συζυγοκτόνος. Ο ανδρόγυνος χαρακτήρας της βασίλισσας προκαλεί τα πατριαρχικά πρότυπα της ελληνικής τραγωδίας. Ο Καμπανέλλης τη συμπαθεί ιδιαίτερα και την «χρίζει» ως τη μοναδική του πρωταγωνίστρια στο μονόπρακτο «Γράμμα στον Ορέστη». Η αγαπημένη του ηρωίδα ενώ γράφει ένα γράμμα στον αγαπημένο της γιο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τις πράξεις της και ξεδιπλώνει τα συναισθήματα της.

Σκηνοθεσία: Έφη Ρευματά

Ερμηνεύουν: Στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας η Μαρκέλλα Αργυροπούλου, στον ρόλο του Ορέστη ο Νείλος Καραγιάννης, ο οποίος ως Ορέστης ακούει και απαντάει παίζοντας τρομπέτα, κλαρίνο, πιάνο, γιουκαλίλι.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

Αλκμήνης 8-12, Αθήνα 118 54, τηλ. 2103428650 - info@theatro.gr - στάση μετρό Κεραμεικός

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 27 Ιανουαρίου έως 21 Απριλίου 2023
Κάθε Παρασκευή στις 21.15

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Νίκος Κωστόπουλος (92)

Ο Νίκος Κωστόπουλος (92) προέρχεται από τον χώρο των Επιχειρήσεων όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως Στέλεχος και Σύμβουλος Διοίκησης σε Μικρομεσαίες και εισηγμένες επ [ ... ]