Ο 5ος τόμος της "Φιλελληνικής Βιβλιοθήκης" για τη ζωή του επίατρου Ντάνιελ Έλστερ

daniel elsterΜε ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στο Μουσείο Φιλελληνισμού ο 5ος τόμος της σειράς «Φιλελληνική Βιβλιοθήκη» των Εκδόσεων Παρισιάνου, με τίτλο "Οι περιπέτειες του φιλέλληνα επίατρου Ντάνιελ Έλστερ στην Ελλάδα του '21", που επιμελήθηκαν η ιστορικός και φιλόλογος Ρεγγίνα Μανουσάκη και ο επιμελητής της σειράς «Φιλελληνική Βιβλιοθήκη» Κώστας Παπαηλιού.

Ο Γερμανός φιλέλληνας Ντάνιελ Έλστερ ήρθε τον Ιανουάριο του 1822 στην Ελλάδα, όπου υπηρέτησε ως επίατρος στο Τάγμα των Φιλελλήνων, και αφού επέζησε της ολέθριας Μάχης του Πέτα, μετά από πολλές περιπέτειες, επέστρεψε στην πατρίδα του και έκανε καριέρα στη Γερμανία και στην Ελβετία ως διάσημος μουσικός.
Μαζί με τον φίλο του, τον ρομαντικό συγγραφέα Λούντβιχ Μπέχσταϊν, συνέγραψε εκτενή απομνημονεύματα, τα οποία εκδίδονται για πρώτη φορά στα ελληνικά με πλούσιο σχολιασμό, πλήθος απεικονίσεων καθώς και πρωτότυπο αρχειακό υλικό.

Περισσότερα...

Δείτε και το video...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Μαρία Ζενέτου (41) (1925-1995)

Η Μαρία Ζενέτου-Κομνηνού γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 18 Οκτωβρίου 1925. Πατέρας της ήταν ο Χαρίλαος Ζενέτος, γνωστός κοσμηματοπώλης των Αθηνών και αδελφός της ο γνωστός [ ... ]