«Ο Biedermann και οι εμπρηστές» 8 και 9 Ιουνίου

aula biedermann und die brantstifteinnenΤην Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 το εργαστήρι γερμανόφωνου θεάτρου, το οποίο αποτελούν καθηγητές/τριες και συνεργάτες/ιδες της Γερμανικής Σχολής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Martin Haberstroh παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ο Biedermann και οι εμπρηστές» (Biedermann und die Brandstifterinnen) του Max Frisch στις 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της DSA (Aula).

Το έργο «Ο Biedermann και οι εμπρηστές» μιλά για έναν πολίτη με το όνομα Biedermann, ο οποίος φιλοξενεί στο σπίτι του δύο γυναίκες-εμπρηστές, παρόλο που από την αρχή καθιστούν ξεκάθαρο ότι πρόκειται να το κάψουν.

Το κομμάτι παίχτηκε για πρώτη φορά στις 29 Μαρτίου 1958 στο θέατρο της Ζυρίχης. Το έργο αποτελεί μαζί με το «Ανδόρα» (Andorra) το πιο γνωστό θεατρικό έργο του Max Frisch. Από την πρώτη του παρουσίαση παίχτηκε πολλές φορές και στη Γερμανία συχνά περιλαμβάνεται στην ύλη του μαθήματος Γερμανικών. Η έντυπη έκδοσή του έφτασε το 1982 τα ένα εκατομμύριο αντίτυπα.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Άλκηστις Κιούση (74)

Η Άλκηστις Κιούση γεννήθηκε στις 14.12.1956 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1974. Σπούδασε Δημοσιολογία (Publizistik) στο Πανεπιστήμιο του Göttingen και το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα.  [ ... ]