Η Βίκυ Βολιώτη στις Βάκχες του Ευριπίδη

volioti vicky 2Η Βίκυ Βολιώτη (’82) εμφανίζεται στον ρόλο του Τειρεσία στην παράσταση, με την οποία η θεατρική εταιρεία Νέα Εποχή θα παρουσιάσει το καλοκαίρι του 2023 σε επιλεγμένες πόλεις την τραγωδία του Ευριπίδη Βάκχες. Σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου. Τους ρόλους μοιράζεται πλειάδα σημαντικών και δημοφιλέστατων ηθοποιών (Δημήτρης Λάλος, Γιώργος Χριστοδούλου κ. α.).

Στις «Βάκχες», που γράφτηκαν προς το τέλος της ζωής του και πρωτοπαρουσιάστηκαν μετά τον θάνατό του, ο Ευριπίδης ανεβάζει στη σκηνή, πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη ταυτόχρονα, τον Διόνυσο, τον θεό της τραγικής τέχνης που είναι, όπως και η βακχεία, ένα παράξενο μείγμα τρόμου και απόλαυσης, οικείου και ξένου, ελέου και φόβου. Άγριο και ποιητικό, γοητευτικό και ανατριχιαστικό, το έργο αποκαλύπτει την αινιγματική, δισυπόστατη φύση του θεϊκού πρωταγωνιστή του, σε μια μοναδική τελετουργία προς τιμήν του.

Η περιοδεία ξεκινάει την Δευτέρα 26 Ιουνίου (Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου) και θα συνεχίζεται για πάνω από δύο μήνες σε πολλά θέατρα ανά την Ελλάδα. Τελευταία παράσταση την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Φωκίων Φωτιάδης (69) (1951-2018)

Ο Φωκίων Φωτιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Είναι απόφοιτος του '69. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Freiburg της Γερμανίας, από όπου έλαβε και το διδακτορικό  [ ... ]