9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου: “Συμβίωση”

molyvos festival 2023Σε έναν κόσμο όπου οι περισσότεροι εστιάζουμε στην ατομική μας επιτυχία με οποιοδήποτε κόστος, συχνά ξεχνάμε πόσο εξαρτημένοι είμαστε από τον πλανήτη στον οποίο ζούμε και τείνουμε να τον κακομεταχειριζόμαστε. Είναι όμως η γη, το νερό και ο αέρας τα στοιχεία που μας επιτρέπουν να ζούμε, και εμείς – κακώς – τα θεωρούμε δεδομένα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, φέτος, θέλουμε να εξερευνήσουμε το θέμα «», που προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «συν» και «βίος». Μια υπενθύμιση της σημασίας της αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με την φύση.

Με τις αυξανόμενες τεχνολογικές μας δυνατότητες είναι εύκολο να ξεχάσουμε πόσο πολύ χρειαζόμαστε τη φύση για την εσωτερική μας γαλήνη και υγεία. Χάνουμε τη σύνδεσή μας με αυτή και θέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο. Η αλλαγή του κλίματος δεν είναι μόνο συνέπεια της δικής μας απληστίας, αλλά και της απώλειας αλληλεπίδρασης με τη φύση.

Φέτος, με όχημα την ενωτική δύναμη της Μουσικής, θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της αρμονικής Συμβίωσης μας με τη φύση, ως προτεραιότητα για ένα καλύτερο μέλλον.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου – ΔιΦεΜΜ (Molyvos International Music Festival – MIMF) πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 στον Μόλυβο, με τη συμμετοχή κορυφαίων νέων και καταξιωμένων ερμηνευτών διεθνούς φήμης. Σήμερα, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και δημοφιλής μουσικός προορισμός παγκοσμίως. Το ΔιΦεΜΜ συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, στηρίζοντας και επαναπροσδιορίζοντας το τουριστικό προϊόν της Λέσβου. Παράλληλα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξοικειώνουν τους νέους με την κλασική μουσική, δίνοντάς τους τα εφόδια να σχεδιάσουν τη δική τους πορεία στο χώρο.

Το εφετινό φεστιβάλ διοργανώνεται μεταξύ 11 και 19 Αυγούστου 2023 και βεβαίως όπως κάθε χρόνο ανάμεσα στους πολλούς καταξιωμένους ερμηνευτέςδιαβάζουμε και τα ονόματα τηςΔανάηςκαι τηςΚυβέλης Ντέρκεν.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας